Silo’s online shoppen?

Dat kan!

U krijgt een snelle oplossing voor uw project aan de beste prijs die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen dankzij onze unieke 3D-configurator en ons pre-engineered systeem.

Ontwerp zelf uw silo op maat van jouw project.

Silowanden

Voor onze silowanden of -panelen maken we een onderscheid tussen enerzijds gladde of vlakke silopanelen en anderzijds damwanden of gegolfde wanden.

Smooth silo elements

Gladde silowanden

Onze vlakke, dubbelwandige elementen garanderen een vlotte doorstroming van bulkgoed. Vooral producten die moeilijker doorstromen, zoals bloem, krijgen nu een vlotte uitloop. De buitenwand van de gladde silo-elementen staat niet in contact met het opgeslagen product hierdoor wordt condensatie in de silo voorkomen. Daarnaast worden deze panelen stofdicht gemaakt en standaard afgewerkt met een kwalitatief hoogstaande voedselveilige poedercoating. Een afwerking met natte lak is ook mogelijk. Deze systemen worden vaak gekozen voor de opslag van meel, bloem, voer, …

Configureer je silo

Corrugated silo walls

Damwanden

Ook voor producten die zonder problemen doorvloeien hebben we een pasklare oplossing in de vorm van enkelwandige, geprofileerde elementen. Deze systemen zijn licht in gewicht. Daarnaast worden ze afgewerkt met een hoogkwalitatieve foodgrade poedercoating. Ook natlakken of galvaniseren behoren tot de mogelijkheden. Deze systemen worden vaak gekozen voor de opslag van koffie, cacao, rijst, kunststofgranulaten, …

Configureer je silo

Trechters

Voor onze trechters maken we een onderscheid tussen vierkante trechters en ronde trechters. Deze pre-engineered trechters zijn zo ontworpen dat er gemakkelijk kan worden op aangesloten dankzij de universele fitting. Ze worden zowel gebruikt voor een ronde als een vierkante afvoer. Standaard worden trechters afgewerkt met een kwalitatieve foodgrade poedercoating. Een afwerking met natte lak is ook mogelijk.

Square hopper

Vierkante trechters

Een vierkante of rechthoekige trechter is een eenvoudige trechter die is ontworpen voor langdurig gebruik. Deze trechter zorgt voor een perfecte doorstroming van silo tot machine.

Round Hopper

Ronde trechters

Een ronde trechter garandeert een probleemloze en vloeiende uitloop van bulkgoed. Silbloxx beschikt over gepatenteerde technologie voor ronde vlindertrechters (de zogenaamde ‘butterfly hoppers’) waarbij de overgang van rechte wand naar de uitloop zorgt voor een massastroom. Zo’n vlindertrechter combineert het beste van twee werelden. Zo wordt de ruimte niet alleen optimaal benut, zoals bij een vierkante trechter. Maar er is ook een perfecte doorstroming mogelijk die typisch is voor een ronde trechter.

Configureer je silo

Cellendekken

Cellendek

Silbloxx-silo’s worden op een stofvrije manier afgedekt. De versterkte stalen platen zorgen voor een hygiënische, robuuste en veilige vloer bovenop de silocellen. Voor de belasting op de bovenkant van de silo geldt een standaard van maximum 2,5 kN/m². De cellendekken zijn standaard afgewerkt met een hoogkwalitatieve foodgrade poedercoating. Ook natlakken of galvaniseren behoren tot de mogelijkheden.

Vracht en installatie

Alle silo’s van Silbloxx zijn stapelbaar. Hierdoor worden de silo's geleverd als compacte bouwpakketten en worden containers of vrachtwagens optimaal geladen. De levering gebeurt volgens de FCA-voorwaarden. Wil je toch graag ondersteuning bij het transport of de installatie van jouw silo’s? Dan kan je altijd rekenen op de vriendelijke service van onze klantendienst.